1e Lustrumfeest en een magneet voor honderden netwerkende zakenmensen
De formule is eenvoudig, maar goed voor het aantrekken van enkele honderden zakenmensen uit de gemeente Emmen en omgeving die elkaar ontmoeten: de Emmense ondernemersbeurs. Het fenomeen bestaat inmiddels al weer 5 jaar. Op 28 maart wordt vanaf 18.00 uur wordt in de sfeer van dit lustrum de 2012 editie van de Emmense Ondernemersbeurs georganiseerd.
Initiatiefnemer en organisator is de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen, afgekort tot VPB. Met Liesbeth Horstmann, Jeanette Otter en Herman Idema als trekkers, ondersteund door een werkgroep met verschillende VPB leden.

Versterken van de onderlinge contacten, uitbouwen van het lokale netwerk en het bevorderen van het zaken doen met elkaar, daar gaat het om. Geen stands, geen presentaties, maar gewoon een praatje hier en een gesprek daar. Zoals VPB-directeur Herman Idema het uitdrukt: “bier en bitterballen.” Het blijkt een succesformule.

Afgelopen jaar, tijdens de vierde editie van de Emmer Ondernemersbeurs, kwamen er meer dan 300 ondernemers naar het pand van groothandel Sligro aan de Nijbracht 85 en vertrokken enthousiast en tevreden huiswaarts. Vaak met nieuwe contacten of nuttige informatie in hun binnenzak. “De Vereniging Parkmanagement rekent ook dit jaar weer op een dergelijke opkomst, maar hopelijk nog groter”, vertelt directeur Herman Idema.
Volgens hem is juist de eenvoud en de ongedwongenheid van de formule, zeg maar ‘bier en bitterballen’ de basis van het succes van de Emmense Ondernemersbeurs. “En natuurlijk de gastvrije omgeving van Sligro die dit jaar , samen met verschillende restaurateurs uit Emmen, ook voor een “Walking diner” en het drankje zorgt. “Meer heb je als ondernemer niet nodig om snel en effectief contacten te leggen met locale collega’s om daarna onderling nog meer zaken te gaan doen.”