School benut extra rijksgelden voor technisch beroepsonderwijs

Tweede kamerlid Eppo Bruins van de ChristenUnie heropent op 12 oktober de geheel vernieuwde techniekwerkplaats van het Hondsrug College in Emmen. Eppo Bruins is de man die ervoor gezorgd heeft dat er landelijk honderd miljoen euro extra beschikbaar is gekomen voor vernieuwing van het techniekonderwijs in ons land. Voor het Hondsrug College alle reden om direct een beroep te doen op dit geld en de handen uit de mouwen te steken om de techniekwerkplaats aan te pakken en in nauw overleg met het bedrijfsleven ook apparatuur voor het opleiden van jonge technici te vernieuwen.

“Het resultaat van deze actie is technisch onderwijs dat zo goed mogelijk aansluit bij de praktijk. Ondernemers, zeker in de regio Emmen met veel maakindustrie en technische bedrijven, maken er steeds weer een belangrijk punt van. Alleen met goed opgeleide mensen blijf je concurrerend.” Dat zegt Herman Idema, directeur van de parkmanagementorganisatie VPB-Emmen namens een groot aantal technische bedrijven in de regio.

“Ook de Haagse politiek is inmiddels doordrongen van de noodzaak tot grondige technische vernieuwing . En dat dit geld kost. Plus dat veel scholen, zoals het Hondsrug College dat niet op de plank hebben liggen. En daarom is het voor onze regio heel goed dat op initiatief van het Kamerlid Eppo Bruins van de ChristenUnie 100 miljoen extra beschikbaar is gekomen, specifiek voor vernieuwing in het techniekonderwijs op VMBO en MBO-niveau. Het Hondsrug College in Emmen heeft daar direct op ingespeeld en de afgelopen maanden samen met en aantal regionale bedrijven een grote stap gezet door een ingrijpende vernieuwing van het techniekcentrum.”
Dankzij de vernieuwingsslag en het extra geld uit het techniekfonds dat Eppo Bruins heeft gerealiseerd, staat er bijvoorbeeld nu een 3D-lassimulator bij het Hondsrug College. Virtueel leren lassen, voor je echt metaal aan elkaar smelt. Het Tweede Kamerlid neemt de simulator op 12 oktober officieel in gebruik en opent daarmee ook de vernieuwde techniekwerkplaats.