De gemeentelijke brandweerkorpsen van Drenthe en de Hulpverleningsdienst Drenthe zijn opgegaan in de nieuwe Veiligheidsregio Drenthe. Een organisatie van zo’n duizend, grotendeels vrijwillige hulpverleners/brandweermensen.

De officiële start was op maandag 6 januari met een grote bijeenkomst bij Van der Valk in Assen. Daarbij waren een kleine 200 mensen aanwezig, waaronder bijna alle Drentse burgemeesters en meer dan 150 brandweermensen. Op zeven andere locaties in de regio en in de meldkamer Noord-Nederland in Drachten waren nog eens honderden hulpverleners getuige van de start van de nieuwe organisatie.

Daarvoor was door ons, in samenwerking met Van Der Glas Video een professioneel TV-circuit opgezet met meerdere camera’s en ondersteunende videofilms. Het beeld werd verspreid via een besloten omgeving op internet. Op deze manier konden alle andere belangstellenden in de regio live de activiteiten in Assen volgen en waren ze er als het ware bij, zonder dat de regio leeg stroomde naar Assen en dus zonder parate hulpverleners achter bleef. Ook een deel van de voorbereidingen van de bijeenkomst werd door ons begeleid en de presentatie van het geheel was in onze handen.