“Inspirerend”, was kort samengevat de reactie op de key-note van Claudia van den Pol, CEO van de Apollo Group uit Coevorden tijdens de oogstbijeenkomst van het project Duurzame Inzetbaarheid.

Zo’n zestig ondernemers en direct betrokkenen bij het project waren te gast in de Statenzaal van het provinciehuis om de resultaten te horen en te delen van ”Duurzame Inzetbaarheid Zo doen we dat in Drenthe”. Gastheer was gedeputeerde Cees Bijl.

Claudia van den Pol, zesde generatie Van den Pol in de top van Apollo, vertelde collega ondernemers in een bevlogen betoog hoe zij omgaat met duurzame inzetbaarheid en waarom het thema zo belangrijk is voor bedrijven. Werkgeluk van medewerkers is volgens haar door veel bedrijven een onderschat item. Het zorgt niet alleen voor tevreden medewerkers, maar ook voor een hogere productiviteit en betrokkenheid. En ja, het kost het bedrijf en zeker de HR-manager tijd, soms veel tijd, maar het levert ook veel op: mensen die zichzelf op een goede manier verder ontwikkelen en zo ook voor het bedrijf er het optimale uithalen.

Herman G Idema, projectleider van Duurzame Inzetbaarheid, presenteerde een aantal cijfers die laten zien dat er in Drenthe nog een weg te gaan is op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid bij bedrijven en het erbij betrekken van de medewerkers. De cijfers zijn verzameld bij dertig uiteenlopende Drentse bedrijven die hebben meegedaan aan verschillende soorten pilots in het kader van het project. De bedrijven die in deze eerste fase hebben meegewerkt, kregen uit handen van gedeputeerde Cees Bijl allemaal een oorkonde als bewijs dat ze hun nek hadden uitgestoken. Uit de reacties van de deelnemers bleek trouwens dat ze eigenlijk allemaal wel dingen hebben kunnen verbeteren en anders over Duurzame Inzetbaarheid zijn gaan nadenken.