Van Chopin tot Borsato met filmprojecties, sfeerbeelden en theatereffecten

Pianist en arrangeur Michiel Roosen brengt op 15 en 16 februari in de Grote Kerk van Emmen twee avonden gevarieerde pianomuziek, met werken van Chopin tot Marco Borsato. Muziek gebracht met een luchtige toelichting door de pianist zelf en op een bijzondere manier ondersteund. Een combinatie van pianomuziek met geprojecteerde sfeerbeelden, filmscenes en bijzondere theater effecten maakt de beide avonden tot een bijzondere belevenis. De opbrengst komt geheel ten goede aan lokale projecten van de Stichting het Vergeten Kind. Initiatiefnemer is de Lionsclub Emmen, die ook staat voor de organisatie. Het bijzondere project trok al snel de aandacht van Burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Emmen, die spontaan de eerste kaarten kocht om het project te steunen. “Ik hoop op twee keer een volle bak voor het goede doel”, aldus de burgemeester.

Pianist en arrangeur Michiel Roosen is van huis uit Emmenaar, geeft regelmatig door het hele land concerten en maakt zo af en toe muzikale uitstapjes vanuit het midden van het land naar zijn geboorteplaats. De onder andere door pianovirtuoos Wibi Soeriadi opgeleide pianist ontmoet dan een groeiende schare vaste toehoorders, maar ook steeds nieuwe geïnteresseerden. Toen hij werd gevraagd wat hij vond van het idee om een bijzonder optreden te verzorgen in combinatie met film- en sfeerbeelden en bijzondere theatereffecten in de Grote Kerk, zei hij direct “ja” en stelde voor beide avonden een speciaal programma samen. Dat voorziet hij tijdens zijn optredens zelf van een toelichting.

De Lionsclub Emmen, initiatiefnemer van het concert en organisator, heeft zich voor de realisatie verzekerd van de steun van tal van sponsoren die de benodigde technische voorzieningen en video-producties voor het concert mogelijk maken. Voor het optreden is een website waarop ook kaarten kunnen worden besteld: www.muziekinactie.nl . Telefonisch bestellen kan ook via het speciale nummer 06 27 84 97 38. Informatie op facebook via Lions Club Emmen.