Een kleine 5000 middelbare scholieren uit Drenthe, Groningen en Friesland kwamen op 20 februari naar de D-Challenge in het Hampshire Hotel Emmen: De doe- en oriëntatiedag van het Drenthe College.  De dag is in deze opzet niet alleen uniek in het Noorden, maar in heel Nederland.Een kleine 5000 middelbare scholieren uit Drenthe, Groningen en Friesland kwamen op 20 februari naar de D-Challenge in het Hampshire Hotel Emmen: De doe- en oriëntatiedag van het Drenthe College.  De dag is in deze opzet niet alleen uniek in het Noorden, maar in heel Nederland.
Onderdeel van de massa-manifestatie is de verkiezing van drie Drentse Keien. Een onderdeel waarvoor het Drenthe College ons vroeg om een bijdrage te leveren. In programma-opzet en presentatie.Wie is de beste leerling, de beste leraar en wie heeft het beste leerbedrijf?

Een breed samengestelde jury beoordeelden de genomineerden en collega’s en medeleerlingen konden hun stem uitbrengen.Drentse kei van een leerling 2014 werd Amée Vos, student verpleegkunde. Leerbedrijf van het jaar werd timmerfabriek Willie Menzen uit Barger-Oosterveld. En Drentse Kei 2014 in de groep leraren werd Marc Bouwman, docent autotechniek en mede gangmaker achter het TT-instituut in Assen.De leerling en de docent van 2014 gaan door naar de landelijke competitie voor docent van het jaar en MBO-uitblinker van het jaar.

Het Dagblad van het Noorden wijdde een hele pagina aan de D-Challenge, klik hier om het artikel te downloaden