Het Wirtschaftsverband Emsland en de Verenging Parkmanagement Emmen willen gezamenlijk een digitaal systeem opzetten waarin bedrijven in Zuidoost Drenthe en het Emsland met enkele muisklikken collega ondernemers in de regio kunnen vinden die hen de juiste diensten kunnen leveren of materiaal en onderdelen om producten van te maken. Ondernemers in de Nederlands-Duitse regio blijken onvoldoende op de hoogte te zijn van de mogelijkheden van collega-ondernemers ‘om de hoek’.

Het plan is één van de uitkomsten van een ontmoeting tussen ondernemers uit beide regio’s bij Vossebelt Precisietechniek in Emmen. Zo’n kleine veertig Nederlandse en Duitse ondernemers kwamen bij het bedrijf op bezoek.

De VPB Emmen en het Wirtschaftsverband Emsland hebben met enige regelmaat onderling overleg over grensoverschrijdende ontwikkelingen. Daar komt nu het actief stimuleren van onderling zaken doen in Zuidoost Drenthe en het Emsland bij. De VPB Emmen heeft meer dan 300 aangesloten bedrijven, het Wirtschaftsverband Emsland heeft meer dan 400 ondernemingen op de ledenlijst staan.

Het plan voor het digitale platform moet in de loop van dit jaar worden uitgewerkt en bij een positieve uitkomst daarna zo snel mogelijk worden gerealiseerd, zo is afgesproken.

klik hier voor RTV Drenthe