De Zweedse fabrikant van material handling machines, MultiDocker gaat samenwerken met het Coevordense STC B.V. Beide bedrijven hebben hierover een intentieverklaring getekend. Doel van Multidocker is om bij STC B.V. op het Europark in Coevorden material handling machines te laten assembleren, waarvan de onderdelen op verschillende plaatsen in Europa worden geproduceerd. Voor STC B.V. betekent het doorgaan van het plan een aanzienlijke groei in het aantal technische banen en een forse uitbreiding van de bedrijfsruimte.

Het aan de Zweedse beurs genoteerde en wereldwijd opererende Multidocker en STC B.V. kennen elkaar al een aantal jaren. De machinebouwers van STC B.V. verrichten regelmatig en tot grote tevredenheid specialistische werkzaamheden voor het Zweedse bedrijf. Bovendien sluit de techniek en het productaanbod van beide bedrijven goed op elkaar aan. Zowel STC B.V. als Multidocker werkt veel op basis van Caterpillar machines.

STC B.V. is een 14 jaar oud Coevordens familiebedrijf met een gerenommeerde naam op een specialistische markt in de sector voor zware bouwmachines. In Coevorden worden door een hecht team bijzondere, en vaak zeer grote graaf- en sloopmachines ontworpen en geproduceerd. Ze vinden hun weg door heel Europa en naar het Midden-Oosten.

In de ogen van Multidocker beschikt STC B.V. op het Coevorder Europark over goede faciliteiten, en wil het in de komende jaren verder groeien. Net als Multidocker. Er liggen in het kader van de beoogde samenwerking plannen voor de bouw van een tweede productiehal naast het huidige bedrijf op het Nederlands-Duitse bedrijventerrein Europark. De Coevordense machinebouwer is de afgelopen 3 jaar gegroeid van 21 naar 48 medewerkers. Dat aantal kan door de nieuwe activiteiten met enkele tientallen groeien, afhankelijk van de assemblagecapaciteit die wordt gevraagd.

Beide bedrijven hopen de gesprekken over een definitieve samenwerking binnen enkele maanden af te ronden.

Een overzicht van producten van STC B.V. vindt u op de website www.stcbv.nl Meer informatie over Multidocker vindt u onder www.multidocker.com