Limburgse Lori Spee en Emmense Robin Scherpen

Een bijzondere muzikale ontmoeting op vrijdagavond 8 maart om 20.15 uur  in de Grote Kerk van Emmen: de Limburgse zangeres Lori Spee zingt, de Emmense Robin Scherpen speelt gitaar. Twee verschillende muzikale werelden die een verbinding vinden in hun beider samenwerking met cabaretier en troubadour Herman van Veen. Het initiatief voor de bijzondere muzikale ontmoeting komt van Lions Club Emmen, de opbrengst komt ten goede aan de ondersteuning van lokale projecten in het kader van ‘Het vergeten kind’.

Lori Spee is van origine een Amerikaanse zangeres, componiste en tekstschrijver, die kan bogen op een succesvolle carrière die begon in februari 1980. Ze werd vooral bekend door haar succesnummer  “How Many Times”. Lori heeft hiermee diverse Edisons en gouden platen in de wacht gesleept Na een lange periode van afwezigheid keerde zij in het voorjaar 2017 terug op de bühne met de voorstelling “Songs of a Lifetime” ,een selectie van songs uit haar eigen repertoire door de jaren heen. In 2018 gaf zij samen met gitarist Robin Scherpen al eens een concert met hoofdzakelijk nieuwe liedjes, waarvoor dit jaar een nieuw album is gepland.

Robin Scherpen
Robin is een gitarist, schrijver en songwriter uit Emmen. Hij studeerde klassiek gitaar aan het ArtEZ conservatorium, waar hij in 2015 zijn masterdiploma haalde. Van 2015 tot 2017 was Robin vaste gitarist van Herman van Veen, waarmee hij toerde door Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk en Zwitserland. In 2016 bracht hij zijn eerste EP uit: “Back To This”. Ook schreef hij zijn eigen theatervoorstelling “Kortzicht” en kwam zijn eerste gedichtenbundel uit: “Reistijd”. In september 2018 heeft hij zijn eerste album “Elements” uitgebracht, samen met drummer/producer Yordi Petit .

Lions Club Emmen
Lions Club Emmen is een club met leden uit diverse beroepen/achtergronden die zich belangeloos inzetten om, met name lokaal, anderen te helpen. De kernwaarden van de club zijn vriendschap, zelfontplooiing en dienstbaarheid.