Drie feestelijke gebeurtenissen op één dag voor de 135 medewerkers van Hartman Expeditie in Emmen-Nieuw-Amsterdam. Hartman is specialist in het vervoer van groente en fruit naar Scandinavië. Het bedrijf opende zaterdag 18 november op een terrein van drie hectare een nieuw hoofdkantoor en expeditiecentrum direct aan de A37-E233 bij Emmen –Nieuw-Amsterdam, vierde het koperen jubileum en kreeg met Sibo Prakken een nieuwe directeur, naast oprichter en eigenaar Ronald Hartman. De drie mijlpalen werden gevierd met enkele honderden gasten in het splinternieuwe expeditiecentrum.

Aan de A37-E233, verrees op bedrijventerrein De Tweeling in precies een jaar tijd een modern gebouw met veel opstelruimte voor trucks, 25 loadingdocks  en alle benodigde kantoorfaciliteiten voor het groeiende bedrijf. De nieuwbouw betekent de verplaatsing van het hoofdkantoor van Hartman van Poeldijk naar Emmen- Nieuw-Amsterdam. Vanuit de nieuwe vestiging vertrekken dagelijks 35 vrachtwagencombinaties naar Denemarken.

“Een ideale locatie voor ons,” zegt oprichter Ronald Hartman. “Niet alleen hebben we hier veel ruimte en groeimogelijkheden, ook liggen we direct aan de kortste route tussen de Randstad en Scandinavië. En de locatie past ook nog eens uitstekend in onze rijdtijdenschema’s.”

Bijzonder tevreden is Hartman over de medewerking van de gemeente Emmen. “Ik kreeg te maken met een verfrissende benadering, wat de keuze voor Emmen absoluut heeft beïnvloed.Er waren stevige concurenten.” In zijn speech zei Ronald Hartman voor de regio Emmen nadrukkelijk verdere groeimogelijkheden te zien op het gebied van logistiek. “De regio heeft de potentie uit te groeien tot ‘het Venlo van het Noorden’, waar het gaat om logistieke dienstverlening richting Noord-Duitsland en Scandinavië.”

Wethouder Economische Zaken en loco-burgemeester Bouke Arends van Emmen ziet in de verplaatsing van het hoofdkantoor van Hartman van Poeldijk naar Emmen-Nieuw-Amsterdam een bevestiging dat Zuidoost Drenthe bijzondere kansen biedt voor logistieke bedrijven. “Deze nieuwe vestiging past naadloos in de plannen en ideeën die we hebben vanuit het project Dryport Emmen-Coevorden. We hebben uitstekende wegverbindingen, diepwater mogelijkheden in de regio en directe toegang tot het Europese spoorwegnetwerk. De A37-E233, de Scandinavië-route, loopt daarbij als een centrale as door de Dryport regio en dat willen we als gemeenten samen benutten.”

Hartman Expeditie werd twaalf en een half jaar geleden opgericht door eigenrijder Ronald Hartman en groeide in de afgelopen jaren van zeven ton omzet in het eerste jaar, naar ruim 22 miljoen in 2016 en nu drie vestigingen. Het bedrijf heeft 135 mensen in dienst en behalve het nieuwe hoofdkantoor in Emmen-Nieuw-Amsterdam, vestigingen in Poeldijk en het Deense Nyborg. De vloot bestaat uit 35 trekkende eenheden. In de nieuwe vestiging moeten jaarlijks 270.000 pallets worden verwerkt. Het nieuwe expeditiecentrum werkt zeven dagen in de week, de klok rond.