VPB blij met duidelijkheid over voortgang procedure

De vergunning voor de verdubbeling van het stuk E233 tussen de Autobahn A31 tot de kruising met de B70,rondom de Stadt Meppen, wordt eind 2019, uiterlijk begin 2020 verwacht. Dan kan de aanbesteding van het ongeveer 11 kilometer lange wegvak van start gaan, een jaar later de aanleg.” Dat vertelde de voorzitter van de organisatie Pro-E233, Dieter Barlage, tijdens een bezoek aan Emmen.

Barlage benadrukte het belang van deze lang verwachte mijlpaal, ook voor Zuidoost-Drenthe. Juist omdat het gaat om het wegvak dat rechtstreeks aansluit op de toegangsweg naar de Eurohafen Haren-Meppen aan de rivier de Eems, waar grote schepen kunnen aanleggen. De eerste fase van de verdere verdubbeling betekent voor inwoners van Meppen en Emmen dat de reistijd tussen beide steden zal afnemen en dat ze ook psychologisch dichter bij elkaar komen te liggen.

“Ik kan alleen maar zeggen dat we heel blij zijn met deze duidelijkheid. Het lijkt nu echt op te schieten met de verdubbeling van de voor onze regio zo belangrijke E233 richting Bremen-Hamburg. Het kan echt ons niet snel genoeg gaan,” zegt Herman Idema, directeur van de bedrijvenorganisatie VPB-Emmen. Hij sprak met Dieter Barlage over de procedures, de planning, steun uit Drenthe aan Pro-E233 en de kansen die de verdubbeling biedt voor de bedrijven in de grensregio. De VPB-Emmen is lid van Pro-E233.

De totale verdubbeling van het ruim 84 kilometer lange stuk E233 dat tot voorbij Cloppenburg nog tweebaans is, gebeurt in acht stukken en gaat naar verwachting duren tot 2031. De geschatte kosten van het hele project bedragen zo’n kleine 800 miljoen euro.

Klik hier voor het artikel in Dagblad van het Noorden